1-0 Anders Nilsson (Philip Marklund) 29 min
3-1 Mikael Fransson (Sebastian Lindahl) 87 min

Varningar
Sebastian Lindahl 86 min

Meriterande seger, skyttekungamål och straffmiss mot Svedala.
I Östra Torp gjorde Philip Marklund säsongsdebut.
Östra Torp kom ut till match som ett helt nytt lag jämfört med förra veckan. Man såg fokuserade ut från allra första början. I den 3:e minuten spelar Sebastian Lindahl fram bollen med en yttersida till Filip Zahn som enkelt trycker bort sin försvarare och ensam med målvakten skjuter Filip ett skott som målvakten tyvärr lyckas rädda. I den 7:e minuten kommer Philip Marklund runt fint på högerkanten och han slår ett bra inlägg som Sebastian Lindahl möter på volley men Sebastians skott går över mål. I den 29:e minuten rullar Östra Torp upp Svedala ordentligt och efter samspel mellan Fredrik Sjöstedt, Kaj Nurmi och Filip Zahn så går bollen fram till Philip Marklund som seplar in den mot Anders Nilsson, Anders vänder bort sin försvarare vid 16 meterslinjen och placerar iskallt in 1-0 via stolpen! Detta var skyttekungens första mål för året. Nicklas Mattsson går ut i den 36:e minuten sedan han sträckt sig i ryggen och in kommer Andreas SJödin. Östra Torp har det mesta och bästa av spelet under inledande halvtimmen medan Svedala har mest boll under slutkvarten. 1-0 ledning för Torp i halvlek. Östra Torp har en vänsterhörna i den 47:e minuten och Philip Marklund slår den inåtskruvad och bollen prickar ribban. I den 53:e minuten kvitterar Svedala inte helt rättvist till 1-1. En frispark lyfts in i Torps straffområde från mittlinjen och bollen går över alla till en framstormande Svedalaspelare som från nära håll trycker in kvitteringen. I den 73:e minuten lyfter Victor Larsson in bollen i Svedalas straffområde och där går en försvarare för hårt fram mot Anders Nilsson som faller. Domaren pekar på straffpunkten. Kaj Nurmi stegar fram och slår bollen i mål men domaren blåser av. Straffen ska slås om för att Filip Zahn varit för snabb in i straffområdet. Kaj Nurmi stegar fram igen och slår inte straffen bättre än att målvakten lyckas rädda men returen går rakt ut till Kaj igen som enkelt kan slå in 2-1 för Torp. Det var Kajs första mål för året. I den 78:e minuten skjuter Anders Nilsson ett lobbskott som målvakten lyckas tippa över mål med vissa besvär. I den 87:e minuten blir Sebastian Lindahl bryskt behandlad men lyckas ändå få fram bollen till Mikael Fransson som helt fri med målvakten enkelt placerar in 3-3 för Torp vilket också blir slutresultatet. I matchens 88:e minut krockar Andreas Sonesson med en Svedalaforward som vrider sig i plågor. Det såg otäckt ut och många hörde ett "knäck" som när man bryter en kvist. Vi håller tummarna för att det inte var något allvarligt för Svedalaspelaren. I Östra Torp fick som sagt skyttekungen Anders Nilsson öppna årets målkonto och han såg ut att vara i gott gammalt slag igen. Fredrik Sjöstedt gör en imponerande insats som högerback. Övriga spelare i backlinjen gör en riktigt bra match och stoppar Svedala i deras attacker. Kaj Nurmi löper och sliter mycket på mitten och förtjänar också väl godkänt. Detta var Filip Zahns första mållösa match i Torptröjan. På torsdag den 19:e mars väntar Flagg klockan 19:00 i Smygehamn.